Kas

Geleceğimize ışık tutan çok kıymetli öğretmenlerimizin gününü emekli öğretmenlerimizin katılımıyla kutladık.

Sevgili Gençler,

Çağımız bilgi ve teknoloji çağıdır. Dünya milletlerine baktığımızda onların büyük bir teknoloji ve bilim yarışı içinde olduklarını görüyoruz. Gelecekte önder olacak, dünyaya yön verecek milletler bu yarışı önde götüren milletler olacaktır. Bu yarışta avantaj sağlayan en önemli unsur yetişmiş insan gücüdür. Gelecekte bugünden daha karmaşık bilgi ve teknolojileri kullanmak zorunda olacak sizler, kendinizi bugünden yetiştirmek zorundasınız. Amacımız, sizlerin kendi ayakları üzerinde dik ve sağlam durabilen, mesleğini edinmiş yetişkinler olarak hayata adım atmanızı sağlamaktır. Aynı zamanda geleceğimiz olan sizlerle vatanımızın bekasını ve hürriyetini teminat altına almaktır. Bu gayelerimizin gerçekleşebilmesi için idareci, öğretmen ve tüm personelimizle gerektiğinde gece gündüz çalışacağız. Gerek donanımsal ihtiyaçlar, gerekse eğitim açısından yapılması gereken ne varsa yerine getirmeye, sizlere en uygun eğitim ortamını hazırlamaya gayret edeceğiz.

Size düşen vazifenin de çok çalışmak ve kendinizi mümkün olan en üst düzeyde yetiştirmek olduğunu unutmayın!

Beşiktaş Anadolu Lisesi ailesine

HOŞ GELDİNİZ!

Okul kesin kayıtlarımız başlamış olup;

Kayıt için gerekenler:

1) 3 Top A4 Kağıt

2) 3 Kutu Tahta Kalemi (Silinebilir)

13 Ağustos 2018 tarihli

Tavan Puanımız: 446, 6326

Taban Puanımız: 413, 4601

Yüzdelik Dilimlerimiz: 0,34-1,55 arasındadır.

Haz

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav sonuçları açıklandı.

Sonuçlar için aşağıdaki linke tıklayınız.

Haz

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan "Tarihi 100 Lise" isimli eserde ülkemizin köklü liseleri arasında yer alan okulumuzun tarihiyle ilgili geniş bir bilgi bulunmaktadır.

Söz konusu esere göre İstanbul'daki liselerin tarihi sıralaması şöyledir:

1)1481 Galatasaray Lisesi

2)1485 Davutpaşa Anadolu Lisesi

3)1848 Çapa Fen Lisesi

.

17)1924 Beşiktaş Anadolu Lisesi

Aşağıdaki linke tıklayarak okulumuzun tarihiyle ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yaratıcı Çocuklar Derneğinin ülke çapında düzenlediği "Sosyal Uyum" konulu öykü yarışmasında kendi yaş kategorisinde Öğrencimiz erk DEMİREL "dIŞLANMIŞLAR" adlı öyküsü ile birincilik ödülünü aldı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ülkü Anadol ATEŞ'e katkılarından ötürü teşekkür ederiz.

Cumhurbaşkanlığı tarafından Ankara'da Beştepe Külliyesinde düzenlenen "Eğitimciler İle İftar" programına okulumuzu temsilen Müdür Yardımcımız Muharrem BAYRAK katıldı.

19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı okul törenimiz öğretmen ve öğrencilerimizin konuşmalarıyla başladı. Ardından Müzik Öğretmenimizin eşliğinde okul koromuz 19 Mayıs Marşını seslendirdiler. Öğrencilerimizi performanslarından ötürü kutluyoruz. 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

Öğrencilerimiz, Türkiye´nin en kapasiteli arıtma tesisi olan Ataköy Biyolojik Arıtma Tesisine Kimya Öğretmenlerimiz Filiz ERAVCI ve Hüseyin ERÇİN´in rehberliğinde ziyaret etti.

Kız Voleybol takımımız finalde Robert Kolejiyle karşılaşarak ilçe ikincisi oldu. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Tarih ve Sosyal Bilimler Kulübümüzün Nişantaşı Üniversitesinde düzenlediği "2.Evrensel Parlamento" çalıştayının açılış programı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Nesrin KAKIRMAN´ın katılımıyla gerçekleştirildi. Tarih Öğretmenimiz Selma ÖZMEN ve Matematik Öğretmenimiz Vildan AKSOY´a teşekkür ederiz.

Erkekler İlçe Basketbol turnuvasında öğrencilerimiz 18 okul arasında ilçe ikincisi olarak gümüş kupayı aldı. Yarı finalde Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesiyle karşılaşan ekibimiz finalde S.Sabancı Anadolu Lisesiyle yaptığı maçta çok iyi bir performans ortaya koymasına rağmen yenildi. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ögrencimiz Aleyna Taş, Fenerbahce Kolejinin düzenlediği Sabahattin Ali Öykü Yazma yarışmasında "Jüri Özel Ödülü´ nü aldı. Öğrencimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

Okulumuzun 2018 - 2019 Eğitim Öğretim yılı 2.dönem 1.veli toplantısı yapıldı. Toplantıda öğrencilerin eğitim ve öğretim durumları ile devam-devamsızlık, akademik ve bilimsel gelişmeler vb. durumları ele alındı. Eğitim öğretimin kalitesini artırmak için yapılması gereken çalışmalar üzerinde duruldu. Genel durum değerlendirmesinden sonra ders öğretmenleriyle görüşmeler yapıldı.