Şbt

21.02.2018 tarihinde 12.sınıflarımıza yapılan TYT 1.Oturum sıralı listesini aşağıdaki linke tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

21.02.2018 Tarihinde Yapılan TYT Deneme Sınavı Cevap Anahtarı

Şbt

"Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? "Gömelim gel seni târîhe" desem, sığmazsın." Mehmet Âkif ERSOY

Şbt

"Kalbimde hafif bir çarpıntı, vücûdumda müphem bir ıztırap hissediyordum." (Reşat N. Güntekin)

Şbt

Kim ne derse desin bilim ve teknolojinin daha önce belki de hiçbir zaman olmadığı kadar önemli olduğu bir dönemde yaşıyoruz ve gelecekte bu önem seviyesi çok daha artacak. Teknoloji eskiden belki de sadece üretim süreçlerinde, ordularda, büyük şirketlerde veya hükümetlerde yoğun olarak kullanılırken günümüz dünyasında artık hayatımızın her anında gelişmiş teknolojilerle iç içeyiz. Her an yanımızda taşıdığımız akıllı telefonların bile aslında ne kadar gelişmiş bir teknolojinin ürünü olduğunu unutur hale geldik. Teknolojinin hayatımızla bu kadar iç içe geçmiş olması, bu teknolojiyi üretebilmenin de hayati derecede önem kazanmasına yol açıyor. Kodlama eğitimi ve gelecek için önemi burada devreye giriyor.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 2.Dönem 1.Ortak Sınav Tarihleri

"Güneş altın denizden alçalıyor,

Nice kayserlerin donanmaları,

Uçurum ufka durmadan dalıyor."

(Yahyâ Kemal BEYATLI)

Şbt

KONU: "Gençlik ve Yardımlaşma"

YARİŞMANIN AMACI: Beşiktaş Anadolu Lisesi öğrencilerinin yardımlaşma duygularını geliştirerek, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket edebilen, çevresiyle uyum içerisinde çalışabilme yeterliliğine ve sanatsal bakış açısına sahip bireyler olarak yetişmelerini sağlamak. Duygu, düşünce ve izlenimlerini resim sanatı yoluyla ifade edebilmenin yollarını göstererek, okul kültürü ve aidiyet duygusu kazandırmak.

Yarışmanın şartnamesine ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.

Şbt

19.02 2018 Pazartesi gününden itibaren geçerli olan yeni ders programına aşağıdaki linki tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

Şbt

"Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl,

Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyyet,

Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklâl."

(Mehmet Âkif ERSOY)

Şbt

• Yarışmanın konusu "bağımlılık" olup yarışma, tüm öğrencilerimiz tarafından görsel ve edebi kategorilerde hazırlanan eserler arasında yapılacaktır.
  • Yarışmaya, görsel kategoride afiş, resim, karikatür veya kısa video alanlarından; edebi kategoride ise kompozisyon, şiir, hikâye, deneme veya anı alanlarından sadece birinden katılım yapılabilecektir.

Şbt

"O zümrüd tahta kondun, bir semâvî saltanat kurdun;
Cihânın yurdu hep çiğnense, çiğnenmez senin yurdun.
Bugün bir yemyeşil vâdî, yarın bir kıpkızıl gülşen,
Gezersin, hânümânın şen, için şen, kâinâtın şen."

Mehmet Âkif ERSOY

Şbt

Okulumuzun ilk mezunlarından (2009) Okul Birincisi Zeynep Huş´un babası TRT´nin Duayen Haber Spikeri Tuna Huş vefat etmiştir.Cenazesi yarın öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Üsküdar Selami Ali Camiinden kaldırılacaktır. Merhuma Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.