"SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR!" PROJESİ OKULUMUZDA UYGULANMAYA BAŞLANDI

“Sözlük Özgürlüktür”

Sözlük Okuma Projesi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Proje adı ve temel sloganı: “Sözlük Özgürlüktür” Yan sloganı: “Her kelime bir ülkedir!”

1- Proje İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Sözlük Özgürlüktür Sözlük Okuma Projesi Koordinasyon Birimi tarafından yürütülür.

2- Öğrencilere, öğretmenlere, eğitim yöneticilerine kampanyada nasıl rol alabileceklerine dair bir tarifnameye ve gerekli malzemelere sitemizden ulaşılabilecektir.

3- Projeye tüm ilçelerimiz, ilk orta lise tüm okullarımız, öğretmenlerimiz Sözlük Okuma Proje Koordinasyon Birimine hangi etkinliğe/etkinliklere katılacaklarının bilgisini vererek katılabilecek. Dönem ve eğitim yılı sonunda yapılan etkinlikler ve ne kadar mesafe kat edildiği değerlendirilecek.

4- Çalışmalar Türk Dil Kurumu ve değerli ilim, kültür, sanat adamları ile desteklenecek.

5- Öğrencilerimizin Yunus Emre’nin, Mehmet Akif’in ve daha birçok mütefekkirimizin kelimelerine yabancılık hissetmemesini hedefliyoruz.

Yukarıda bilgileri verilen "Sözlük Özgürlüktür!" projesi okulumuzda uygulanmaya başlandı. Okul öğretmenlerimizin katkılarıyla yapılan "günün kelimesi" etkinliği öğrencilerimizden büyük ilgi gördü.

Proje destek veren başta Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz Buket KÖROĞLU, Ülkü Anadol ATEŞ, Sema BAŞURAL, Rahşan ŞİŞKOLU, Mehmet Hüsü ERTEN olmak üzere tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Günün Kelimesi: Ağyar

Fotoğraflar için Kimya Öğretmenimiz Hüseyin ERÇİN ve Türk Dili ve Edebiyatı Rahşan ŞİŞKOLU´ya,

Video için de Matematik Öğretmenimiz Halil YAKIT´a teşekkür ederiz.

Projenin detaylarını öğrenmek için tıklayınız.

06-12-201706-12-2017

Yayın: 06.12.2017 - Güncelleme: 06.12.2017 12:23 - Görüntülenme: 178
Kaynak: https://drive.google.com/file/d/1hHHTAsRBznNoix0y8Lmkdhd32ry5EQ0Q/view?usp=sharing