Kas

24 Ekim - 30 Ekim 2018 tarihleri arasında Bosna Hersek´in Maglaj şehrinde bulunan kardeş okulumuz Gazi Edhem Mulabdic Lisesine 30 öğrenci, 4 öğretmen ve okul idarecilerimiz ile iade-i ziyarette bulunduk.

Ziyaretimiz sırasında diğer Balkan ülkelerinin tarihi mekanlarını gezdik. Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistanda bulunan Osmanlı mirası olan eserleri inceledik. Ecdadımızın bu bölgelerde bırakmış olduğu miraslardan gurur duyduk.

Kas

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aziz hatırasını andık. Anma töreninin hazırlığında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda yeni eğitime başlayan dokuzuncu sınıf öğrencilerimizle beraber Robotik Kulübümüz çalışmalarına devam ediyor.

Fizik öğretmenlerimiz Nuri GENGÖNÜL, Ahmet ÖZTEKİN ve kimya öğretmenimiz Filiz ERAVCI rehberliğinde çalışan kulübümüz Arduino sistemler ile FRC(First Robotics Competition) için ilk ürünlerini tamamladılar.

Kas

Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz tarafından düzenlenen okul futbol turnuvamız tamamlanmıştır. Turnuva birincimiz 12E sınıfına birincilik kupası ve madalyayaları düzenlenen törenle takdim edilmiştir. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimizi sportmence mücadelelerinden dolayı tebrik eder organizasyonu gerçekleştiren öğretmenlerimize de teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 95.yıldönümünü öğretmen,öğrenci ve velilerimizin katılımıyla okul bahçemizde büyük bir çoşkuyla kutladık. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Kutlama programımızı organize eden Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ülkü Anadol ATEŞ başta olmak üzere Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz, Müzik Öğretmenimiz Yalçın SEZER ve tüm değerli öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

MUN (Model United Nations) Kulübümüz, öğrencilerimizin önemli dünya meseleleri konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla açılışını Bahçeşehir Üniversitesinde gerçekleştirdikleri konferans-çalıştay programını hafta sonu okulumuzda gerçekleştirdi. İngilizce Öğretmenlerimize desteklerinden ötürü teşekkür ederiz.

Ekm

Zonguldak Kız Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu okulumuzu ziyaret etti. Nazik ziyaretlerinden ötürü misafir öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

9.sınıf öğrencilerimiz Fizik derslerini deney,gözlem ve ölçümle teorik olarak görmüş oldukları formülleri kendileri ortaya çıkardı. Böylece öğrencilerimiz yaparak-yaşayarak öğrenme ilkesiyle öğrendiklerini somutlaştırdılar.Fizik Öğretmenimiz Ahmet Öztekin´e teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz Biyoloji Laboratuvarında bulunan Etkileşimli Tahta´da dersin teorik kısmını gören öğrencilerimiz, Biyoloji Öğretmenimiz Esra Kahyaoğlu´nun rehberliğinde "Dana Beyninin Yapısı ve İşleyişi" konulu deneye imza attılar.

Ekm

Keloğlan 792 cücenin bulunduğu bir çiftlikte bir matematik etkinliği düzenliyor ve cücelerden hazırladığı 12 soruyu çözmelerini istiyor. Etkinlik sonunda Keloğlan her cücenin tam olarak 7 soru çözdüğünü ve herhangi iki cücenin çözdüğü soruların tamamen aynı olmadığını gözlemliyor. Keloğlan 792 cüceyi birkaç sınıfa, her sınıfta kimsenin çözmediği en az bir sorunun bulunması koşuluyla dağıtmak istiyor. Cücelerin dağıtılacağı sınıf sayısı en az kaç olabilir?

Ekm

TESAM ve Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresine katılarak okulumuzu başarıyla temsil eden 11.Sınıf Öğrencimiz Eren YENİDÜNYA´yı tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

Ekm

Okulumuzun yeni aile üyelerinden 9.sınıf öğrencilerimizin velileri ile öğretmenlerimizin kaynaşması amacıyla okulumuzda kahvaltı programı düzenlendi.

Kahvaltı programının ardından 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı Okul-Aile Birliği seçimleri velilerimizin yoğun katılımıyla okulumuzda gerçekleştirildi. Okul Aile Birliği Üyelerimize yeni görevlerinde başarılar diler, Divan Başkanı Dr.Yasin TÜRKER´e, kahvaltı programına katkılarından ötürü Velilerimiz Sayın Bülent ve Banu NAİR ailesine, Sayın Fuat ve Meliha AKTAŞ ailesine ve Sayın Uğur KARADOĞAN´a teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı Öğrenci Meclis Başkanı ve üyeleri seçimi gerçekleştirildi. Kapalı oyla yapılan seçim sonucunda okul meclis başkanı 11.sınıf öğrencimiz Deniz ŞALK oldu. Başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi , başkan ve başkan yardımcısını kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

Ekm

Beşiktaş İlçe Kaymakamı Sayın Önder BAKAN, okulumuzu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerimizle buluştu. Sayın kaymakamımıza, İlçe Millli Eğitim Müdürümüz Sayın Önder ARPACI da eşlik etti.

Öğretmenlerimizle yapılan keyifli ve sıcak bir sohbetini ardından öğrencilerimiz buluşan Sayın Kaymakamımız, hayata ve eğitime dair öğrencilerimize rehber olacak bir sohbet gerçekleştirdi.