Gezi ve Tanıtım Kulübümüz, Aşiyan Müzesine Gezi Programı Düzenledi

Aşiyan ; Ünlü şair Tevfik Fikret’in evidir.
             Sanatçı uzun süre boğaz peyzajına bakan bahçe içinde bir evde oturma özlemini , 1906 yılında bu evle gerçekleştirmiştir.

Şair; Rumeli Hisarı´nın sırtında , Robert Kolej yanında önceden beri çok sevdiği bu yerde evini yapmıştır. Göksu’nun tam karşısında , boğazın en güzel bölümüne hakim bulunan bu yere, resim yapmak veya oturmak için eşi ile beraber sık sık gider, orada kurmak istedikleri yuvanın odalarına ve döşemelerine ait en ufak noktalara varıncaya kadar planlar yaparlar, hayaller kurarlardı.
             Fikret’in ince zevkini anlamak için sadece Aşiyan’ın yerini görmek yeterlidir.
Müzede sergilenmekte olan, Aşiyan’ın orijinal çizimlerinin gösterdiği gibi, mimarisini ve planlarını kendisinin çizdiği bu villayı Hisar üstündeki ağaçlıklar içerisine yaptırarak, eve de Farsça da Yuva anlamına gelen “Aşiyan” ismini verdi.

Okulumuz "Gezi ve Tanıtım Kulübü" bugün ünlü şair Tevfik FİKRET´in bir zamanlar yaşamını sürdürdüğü Aşiyan Tevfik Fikret Müzesine gezi programı düzenlendi. Gezi boyunca  ünlü Şair Tevfik Fikret hakkında Müze Rehberinden bilgiler alan öğrencilerimiz hatıra fotoğrafı çektirerek gezi programını sonlandırdılar.

Geziyi organize Kimya Öğretmenimiz Hüseyin ERÇİN, Coğrafya Öğretmenimiz Bengü ATAY ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Rahşan ŞİŞKOLU´ya teşekkür ederiz.

13-02-201813-02-201813-02-201813-02-201813-02-2018

Yayın: 13.02.2018 - Güncelleme: 13.02.2018 16:32 - Görüntülenme: 159